Haber Detayı
28 Mayıs 2021 - Cuma 10:19 Bu haber 5901 kez okundu
 
Mütercim Mezunu Bengi, Bisikletiyle Türkiye Turunda
BEYŞEHİR - Türkiye’de iyi insanların da olduğunu gösterebilmek için elektrikli bisikletiyle yaşadığı Antalya’nın Kaş ilçesinden yollara düşen mütercim-tercümanlık mezunu aşçı Bengi Baytekin, kilometrelerce pedal çevirdikten sonra Beyşehir ilçesine ulaştı.
Yaşam Haberi
Mütercim Mezunu Bengi, Bisikletiyle Türkiye Turunda

BEYŞEHİR - Türkiye’de iyi insanların da olduğunu gösterebilmek için elektrikli bisikletiyle yaşadığı Antalya’nın Kaş ilçesinden yollara düşen mütercim-tercümanlık mezunu aşçı Bengi Baytekin, kilometrelerce pedal çevirdikten sonra Beyşehir ilçesine ulaştı.

KADININ DA TEK BAŞINA BİSİKLETLE SEYAHAT EDEBİLECEĞİNİ GÖSTERMEK İSTİYOR

İngilizce mütercim-tercümanlık bölümünü bitirmesine rağmen meslek olarak aşçılığı seçtiğini belirten Baytekin, “Ülkemizde yaşayan iyi insanların da olduğunu görmek ve göstermek istiyorum ve kadının da tek başına bisikletle seyahat edebileceğini herkesin bilebilmesini istiyorum. Ayrıca, meslek olarak aşçılık yapıyorum. Bir başka amacım da, Türkiye’deki gastonomiyi ve yemekleri keşfetmek. Çünkü, Türk mutfağı çok zengin bir kültüre sahip. Seyahat ederken onları da keşfetmek istiyorum. Bunun için elektrikli bisikletle Türkiye turuna çıktım” dedi.

İki yıl önce de İstanbul’dan Tayland’a yanına sadece sırt çantasını alarak gittiğini ve uzakdoğuda hem gezdiğini, hem de çalıştığını anlatan Baytekin, daha sonrasında ise Türkiye’ye dönüş yaptığını belirtti.

Pandemi sürecinin başlamasıyla, bu süreçte en iyi şeyin bisikletle seyahat etmek olacağını düşündüğünü ifade eden Baytekin, bisikletle seyahat edebilmek için ise başvuru yaptığı bir firmanın kendisine sponsor olarak tura çıkacağı elektrikli bisikleti tahsis ettiğini söyledi.

15 NİSAN'DA BAŞLAYAN TURA TAM "KISITLAMA" ARASI

Tura 15 Nisan’da çıktığını ancak 17 günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle Isparta’da bisiklet ve ekipmanını bırakarak Antalya Kaş’a geriye dönmek zorunda kaldığını vurgulayan Baytekin, bu kısıtlamanın sona ermesinin ardından tekrar yollara düştüğünü vurgulayarak, “Şu anda Konya’dayım, Isparta’ya geldiğimde 345 kilometre pedal çevirmişim ama ondan sonrasını daha hesap etmedim. Mardin’e doğru devam ediyorum. Ordan sonra da Tunceli’yi görmek istiyorum, burayı da görmek çok büyük hayalim” dedi.

Bayan olarak tek başına bisikletle seyahate çıkmasının fazla bir zorluğu olmadığını da anlatan Baytekin, “Kamp çadırım ve ekipmanlarım var. Çok yorgunsam bir güvenli yer bakıyorum. Çadır kampı için, bazen kamp alanlarında, bazen güvenli kuytu bir köşede çadırımı kuruyorum.

"KONAKLAMA KONUSUNDA SIKINTI YAŞAMIYORUM"

Bisikletlileri ağırlayan bir sistem de var, buradaki web sitesinde kişiler bulunuyor, onların evlerini de kullanabiliyorum. Çok büyük bir sıkıntı olmuyor konaklama konusunda. Beyşehir’de ise bana rehberlik eden yardımcı olan Beyşehir Kültür ve Turizm, Doğa Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı ile konaklama imkanı sunan Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifimize çok teşekkür ediyorum.

Tur boyunca herkes çok içten, yardımsever ve misafirperver. Sadece tur esnasında bir yerde taciz kornası yaşadım iki kişi tarafından onun dışında seyahat gayet güzel devam ediyor. Gittiğim yerlerin yöresel yemeklerini tanırken, tarihi mekanlarını da gezip görüyorum. Günde ortalama 80 kilometre pedal çeviriyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Mütercim, Mezunu, Bengi,, Bisikletiyle, Türkiye, Turunda,
Yorumlar
Haber Yazılımı