Haber Detayı
09 Şubat 2018 - Cuma 09:55 Bu haber 4667 kez okundu
 
Özaltun: Beyşehir Her Alanda Gelişiyor
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’in her alanda olduğu gibi artan eğitim yatırımlarıyla da gelişip değiştiğini, büyüme kaydettiğini söyledi.
Güncel Haberi
Özaltun: Beyşehir Her Alanda Gelişiyor

BEYŞEHİR - Başkan Özaltun, yaptığı açıklamada, Beyşehir’in yeni bir eğitim yatırımına daha kavuşacağını belirtti. Özaltun, merkez Müftü Mahallesi’nin 32 derslikli yeni bir ilk ve ortaokul hizmet binasına kavuşacağını söyledi.

        Özaltun, Beyşehir’in Müftü ve Hamidiye Mahallesi’nde artan yeni okul ihtiyacına yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde yürüttükleri çalışmaların meyvesini verdiğini belirtti.

       Özaltun, her iki mahallede eğitim veren Ali Rıza Celeboğlu ve Atatürk İlk ve Ortaokulu’nun fiziki durumlarının mevcut ihtiyaca cevap vermemesi ve bu sebeple ikili eğitim- öğretim yapmak durumunda kalmasından dolayı yaşanan sorunun aşılması için yeni bir okul yapımının gündeme geldiğini söyledi. Yapılması planlanan okulun her iki mahallenin de ihtiyacına cevap vermesi için gerekli adımların atıldığını ve bu konuda öncelikle yer sorununun aşılması ile ilgili olarak çalışmalar yürütüldüğünü anlatan Özaltun, şunları kaydetti: “Beyşehir Belediyesi olarak, öncelikle yeni eğitim kurumu ihtiyaçları gözönünde bulundurularak hazırlanan yeni imar planına da yeni eğitim, ibadet ve yeşil alanlar ilave edildi. Bu çerçevede, özellikle ikili eğitimin olduğu Müftü ve Hamidiye Mahallesi’ndeki okul alanlarının sayısı artırıldı. Bununla birlikte bir süre önce Müftü Mahallesi’nde bulunan ve ön tahsisi yapılan yaklaşık 4 bin metrekarelik alanın ilk etapta Milli Eğitim Bakanlığı’na okul yapımı için tahsisi gerçekleştirildi. Ardından başlayan çalışmalar netice verdi ve Müftü Mahallesi’ne bakanlığımız tarafından 32 derslikli bir okul yapılmasına karar verildi. Temeli bu yıl içerisinde atılacak okul binamızın yapımı tamamlandığında, her iki mahallemizdeki mevcut okulların kapasite yetersizliklerini giderecektir. İlçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.Bu manada, yeni okulumuzun ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz ve  Bakan Yardımcımız Sayın Orhan Erdem, AK Parti Konya Milletvekillerimiz Sayın Mehmet Babaoğlu, Sayın Hacı Ahmet Özdemir ile AK Parti İl Başkanımız Sayın Hasan Angı’ya, Valimiz Sayın Yakup Canbolat’a, Kaymakamımız Sayın Yusuf Özdemir’e ve tüm yetkililere Beyşehirli hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Özaltun:, Beyşehir, Her, Alanda, Gelişiyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı