Haber Detayı
21 Ocak 2017 - Cumartesi 09:14 Bu haber 7218 kez okundu
 
Yağışlar, Beyşehir Gölü’ne de Bereket Getirdi
BEYŞEHİR - Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan ve Beyşehir kent merkezinin içme suyu ihtiyacını da karşılayan Beyşehir Gölü için son yağışlar umut oldu.
Yaşam Haberi
Yağışlar, Beyşehir Gölü’ne de Bereket Getirdi

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Aralık ayından bu yana bölgede etkili olan kar yağışlarının yaz aylarında yaşanılan kuraklık nedeniyle su seviyesi önemli ölçüde düşen Beyşehir Gölü’ne de bereket getirdiğini söyledi.Özaltun, karların erimeye başlamasıyla birlikte göl sularının da yükselmeye başladığını belirtti.

        Yağışlı döneme gelinceye kadar Beyşehir’de çiftçilerin yaşanılan kuraklık nedeniyle toplu olarak yağmur dualarına çıktığını hatırlatan Özaltun, yapılan duaların kabul olduğunu ve yurdun birçok bölümü gibi Beyşehir’in de beklenen yağışlara kavuştuğunu söyledi. Beyşehir’de hem yağmur, hem de kar beklentisi içerisine giren çiftçinin son yağışlarla yüzünün güldüğünü anlatan Özaltun, “Haftalardır bölgemizde aralıklarla devam eden öylesine bir kar yağışı oldu ki, son yarım asrın en fazla yağışının olduğu bir dönemi yaşadığımız anlatılıyor, ifade ediliyor.Yağışlar dolayısıyla çok şükrediyoruz, çünkü yüzümüz güldü. Çiftçilerimiz bu yağışlarla inşallah tarım alanlarında bereketli bir mahsul sezonu yaşayacak. Aynı şekilde, kuraklık tehdidi ile karşı karşıya kalan ve su seviyesi gözle görülür şekilde azalan kıyılardaki suları çekilen Beyşehir Gölü’müze son yağışlar da hayat verecek. Çünkü, Beyşehir Gölü’nü besleyecek kaynaklar da  yağışlarla birlikte hareketlilik kazandı. Özellikle, Gembos sularını gölümüze takviye eden Gembos derivasyon  tünelinin bulunduğu Derebucak bölgemizde de çok fazla kar yağış oldu. Oradaki karların eriyecek suları da zaman içerisinde Beyşehir Gölümüzle buluşacak. Hala kış dönemi içerisindeyiz, önümüzdeki haftalarda ve ilkbahar döneminde gelecek  ilave yağışlarla birlikte bu sene inşallah tarımsal sulama konusunda fazla bir sıkıntı yaşamayacağımız bir dönemi hayal ediyoruz.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Yağışlar,, Beyşehir, Gölü’ne, de, Bereket, Getirdi,
Yorumlar
Haber Yazılımı