Haber Detayı
12 Temmuz 2024 - Cuma 20:41 Bu haber 87727 kez okundu
 
YRP’den Beyşehir Gölü Alan Başkanlığı Kurulması İçin Kanun Teklifi Verilecek
BEYŞEHİR - Yeniden Refah Partisi, Beyşehir Gölü ve Havzası Alan Başkanlığı kurulması talebiyle TBMM'nde kanun teklif vermeye hazırlanıyor.
Siyaset Haberi
YRP’den Beyşehir Gölü Alan Başkanlığı Kurulması İçin Kanun Teklifi Verilecek

BEYŞEHİR - Yeniden Refah Partisi, Beyşehir Gölü ve Havzası Alan Başkanlığı kurulması talebiyle TBMM'nde kanun teklif vermeye hazırlanıyor.

Yeniden Refah Partisi (YRP) Beyşehir İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Beyşehir Gölü’nün tek kurtuluş reçetesi olarak görüldüğü belirtilen Beyşehir Gölü ve Havzası Alan Başkanlığı Projesi kapsamında Beyşehir'de alan başkanlığı kurulması için TBMM’nde kanun teklifi verileceği bildirildi.

YRP Beyşehir İlçe Başkanı Ali Özdemir, hazırladıkları Beyşehir Gölü ve Havzası Alan Başkanlığı projesini TBMM’nde YRP Konya İcra Kurulu Eğitim Başkanı Prof.Dr.Hüseyin Muşmal,  Beyşehir Belediyesi’nin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Murat Alaboğa ve Bahtiyar Kaya ile birlikte ziyaret ettikleri YRP Konya Milletvekili Ali Yüksel’e teslim ettiklerini belirterek, “Ziyaretimize gösterdiği yakın ilgi nedeniyle milletvekilimiz Ali Yüksel ve danışmanı Metin Telli’ye çok teşekkür ediyoruz” îfadelerine yer verdi.

Özdemir, bir süre önce Beyşehir’de düzenlenen ilçe divan toplantısında da gündeme getirdikleri Beyşehir Gölü ve Havzası Alan  Başkanlığı projesinin Milletvekili Yüksel’e verilmesinin ardından en kısa sürede ilgili prosedürlerin tamamlanarak kanun teklifi olarak TBMM’ye sunulmasını beklediklerini söyledi.

Özdemir, yıllardır 7 Kocalı Hürmüz benzetmesi yapılan Beyşehir Gölü’nün yaşadığı birçok sorunun çözümünü kolaylaştıracak proje olarak gördükleri Beyşehir Gölü ve Havzası Alan Başkanlığı’nın bölgede kurulması kanun teklifinin TBMM’den geçerek yasalaşması halinde göl ve havzası için yepyeni bir dönemin başlayacağını belirterek, “Beyşehir Gölü’nün kurtuluş reçetesini Alan Başkanlığının bölgemizde bir an önce kurulmasında görmekteyiz. Bu konuda Beyşehir kamuoyundan da büyük bir destek görmek bizleri mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: YRP’den, Beyşehir, Gölü, Alan, Başkanlığı, Kurulması, İçin, Kanun, Teklifi, Verilecek,
Yorumlar
Haber Yazılımı