Haber Detayı
23 Aralık 2017 - Cumartesi 09:09 Bu haber 5347 kez okundu
 
Beyşehir’de 15 Mahalleye Kar Ataşmanı
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından köyden mahalleye dönüşen yerleşim merkezlerindeki mahalle muhtarlıklarına kış döneminde karla ilk mücadelede kullanılacak yeni traktör kar küreme ataşmanları dağıttı.
Güncel Haberi
Beyşehir’de 15 Mahalleye Kar Ataşmanı

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yeni büyükşehir yasasının devreye girmesinin ardından sorumlu olduğu mahalle sayısı 12’den 67’ye yükselen Beyşehir İlçe Belediyesi’nin kent dışında  55 dış mahallesi bulunduğunu hatırlattı. Bunlardan 37’sinin köyden mahalleye, 18’inin ise beldeden mahalleye dönüşen yerleşim merkezleri olduğunu vurgulayan Özaltun, İlçe Belediyesi olarak kış döneminde dış mahallelere kar temizliğinde daha etkin bir destek ve katkı sağlamak amacıyla iki yıl önce köyden mahalleye dönüşen 25 dış mahalleye kar küreme ataşmanları dağıttıklarını hatırlattı. Traktörlere bağlanarak kullanılan bu ekipmanların iki yıllık süreçte dağıtıldıkları dış mahallelerde karla mücadeleye çok etkin katkı sağladığını gördüklerini anlatan Özaltun, “Traktörlere pratik ve kolayca takılabilen bu ekipmanlar, karla mücadele çalışmalarında iş makinelerimiz bu yerleşim birimlerine ulaşana kadar ilk temizlik çalışmalarını gerçekleştirerek ekiplerimizin işini önemli ölçüde kolaylaştırdı. Mahalle muhtarlarımız kar küreme ataşmanları sayesinde mahallelerinde karla mücadelede bu ekipmanlardan istifade etti. Kar temizliği mesaisinde mahalle sakinlerimizden gelen olumlu tepkileri görünce,  ataşman dağıtımı yapmadığımız bu yönde talep gelen 15 dış mahallemiz için daha ekipman alımını gerçekleştirdik. Böylece kar küreme ataşmanı bulunan dış mahalle sayımız 40’a yükselmiş oldu. Karla mücadele noktasında, bu ekipmanlar mahallelerimizin bu yıl da imdadına yetişecek. Bu sayede, sıkıntılar en asgari seviyeye indirilmiş olacak” dedi.

        Özaltun, kar yağışı sonrasında dış mahallelerde takviye iş makineleri gelinceye kadar mahalle muhtarlarının vatandaşların mağdur olmaması adına dağıtılan bu ekipmanları kendisi kullanarak ya da kullandırtarak yerleşimleri adına önemli bir hizmeti yerine getirdiğini, muhtarlıklara kullanımı esnasında yakıt desteği de sağlandığını sözlerine ekledi. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, 15, Mahalleye, Kar, Ataşmanı,
Yorumlar
Haber Yazılımı