Haber Detayı
23 Aralık 2017 - Cumartesi 09:12 Bu haber 9544 kez okundu
 
Beyşehir'de LKS Deneme Sınavı Yapıldı
BEYŞEHİR - Liseye giriş sınavında yeni sistem olan Liselere Kayıt Sistemi (LKS)'nin ilk deneme sınavında 924 öğrenci eş zamanlı olarak yeni sınav sistemine göre kendini sınadı.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'de LKS Deneme Sınavı Yapıldı

BEYŞEHİR - Sorularını ve tasarımını TOKİ Ortaokulu öğretmenlerinden oluşan bir komisyonun özgün olarak hazırladığı LKS Deneme Sınavı tek oturum olarak 90 soru ve 135 dakika olarak uygulandı.  Milli Eğitim Bakanlığı’nın kazanım değerlendirme hedefleri doğrultusunda özenle hazırlanan ve uygulanan LKS Deneme Sınavına 924 öğrenci katıldı.

      Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk; “ Sınavla ilgili öğrencilere yönelik şu değerlendirmelerde bulundu: "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sizlere aydınlık bir gelecek sunmak için gayret ediyoruz. Biliyoruz ki sizler her şeyin en güzelini hak ediyorsunuz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından liselere geçişte uygulanacak yeni sisteme ilişkin yapılan açıklamalar doğrultusunda haziran ayının ilk haftasında merkezi bir sınav yapılacağını belirtti. Bu merkezi sınav ile MEB tarafından sınavla öğrenci alan fen lisesi, sosyal bilimler lisesi ve proje okullarına yerleştirme yapılacak.

        Sınav öncesinde sınav tecrübenizi artırmak, öğrendiğiniz konuları pekiştirmek ve varsa eğer eksikliklerinizi görmenizi sağlamak amacıyla bir deneme sınavı uyguladık. Bu sınav neticesinde çalışmalarınıza yön vermenizi hedeflemekteyiz. Sınavların bir araç olduğunu unutmayın. Sınav sonuçlarınız nasıl olursa olsun sizler bizim için değerlisiniz. Sizlere güveniyor ve sizi seviyoruz” dedi.

      Ayrıca Konuk, Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 8.sınıf öğrencilerine ilk deneme sınavımızı uyguladık. Bundan sonra da belirli aralıklarla ilçe geneli yeni sisteme uygun deneme sınavları yapılacağını söyledi.

      Sınavın hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen tüm öğretmenlere ve idarecilere teşekkür etti. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, LKS, Deneme, Sınavı, Yapıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı