Haber Detayı
18 Eylül 2020 - Cuma 13:57 Bu haber 5808 kez okundu
 
Beyşehir'de okullar yüz yüze eğitime hazır
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, eğitim kurumlarının 21 Eylül Pazartesi günü ilkokul birinci sınıflar ile ana sınıfı öğrencileri için başlayacak 2020-2021 eğitim-öğretim dönemine hazır olduğu bildirildi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'de okullar yüz yüze eğitime hazır

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, eğitim kurumlarının 21 Eylül Pazartesi günü ilkokul birinci sınıflar ile ana sınıfı öğrencileri için başlayacak 2020-2021 eğitim-öğretim dönemine hazır olduğu bildirildi.

Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, bu yıl 31 Ağustos’ta telafi eğitimleri ile başlayan eğitim öğretim döneminin halen uzaktan eğitimle devam ettiğini hatırlatarak, 21 Eylül’de ise okullarda ilk kez yüz yüze eğitimin başlayacağını belirtti. Özdemir, Beyşehir’de ilkokul birinci sınıflarında en fazla 7, ana sınıflarında ise 5 öğrenci olacak şekilde planlamalar yapıldığını söyledi.

Gazi İlkokulu’nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk’la birlikte gazetecilerle biraraya gelen ve yeni başlayacak eğitim öğretim yılında Beyşehir özelinde uygulanacak eğitim faaliyetleri ile ilgili de bilgiler veren Kaymakam Özdemir, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından yüz yüze eğitim noktasında seçilen sınıflara bakıldığında ilkokul 1 ve ana okuluna başlayacak çocukların seçildiğini hatırlatarak, “Yeni okula başlayacak çocuklarımızın eğitim öğretim yılında okula ve eğitime hakikaten alışmaları, okulu tanımaları son derece önemli. Okulun sevdirilmesi, gelecekte yüksek başarılara ulaşılması açısından tabii ki birinci sınıflar ve özellikle ana okulları çok önemli. Bu anlamda ana okullarını ve ilkokul 1’lerin yüz yüze eğitime başlamasını da oldukça önemli olarak sayıyoruz” dedi.

İLKOKULLARDA SINIFLAR 7, ANA SINIFLARINDA İSE EN FAZLA 5 ÖĞRENCİDEN OLUŞUCAK

Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm okullarda aldığı tedbirlerin Beyşehir özelinde de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eksiksiz alındığını vurgulayan Kaymakam Özdemir, Beyşehir’e özel getirilen uygulama ile okullarda en fazla 7 kişi olacak şekilde bir çalışma ve planlamanın yapıldığını belirtti. Ülkenin birçok yerinde yeni eğitim öğretim döneminde 10-15 kişilik sınıfların sözkonusu olabileceğini ancak Beyşehir’de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaklaşık bir aydır yürüttüğü çalışma ile bu sayının en fazla 7 kişi olacak şekilde uygulanmasının planlandığını vurgulayan Kaymakam Özdemir, şu bilgileri verdi: “Dolayısıyla sınıflarımızın 7 kişi olacak olması ile işte sosyal mesafeye dikkat noktasında daha fazla bir hassasiyetimiz ortaya çıkıyor. Diğer taraftan, yeni alınan tedbirler de var. Rehber öğretmenlerimiz burada sınıf öğretmenlerimize katkı sağlayacaklar. Yine okul müdürlerimiz uyarılarda bulunacak, gerçekten bu salgının gelen güzel haberlere rağmen ne zaman biteceği belli değil. Özellikle bu yıl okula başlayacak kuşağın kaybedilmemesi adına Milli Eğitim Bakanlığımız ve bilim kurulunun da düşüncesi ve önerileri doğrultusunda okulların başlayacak olması çok önemli bizlerce de. Bizim okullarımızda şu an itibariyle herhangi bir eksiğimiz sözkonusu değil hem hijyen noktasında, hem de okuldaki işaretlemeler ve uyarılar noktasında. Bu anlamda okula başlayacak çocuklarımıza eğitim öğretimin, okulların sevdirilmesi çok önemli. Bizim şöyle bir değerlendirmemiz de sözkonusu; bu okulların açılması belki de ebeveynlerinin uymadığı kurallara daha çok uymaya başlayacaklarını düşünüyoruz. Çünkü, çocuklarımız derslerde koronavirüs ve kurallara uyma noktasında aldıkları doğru bilgileri evlerine gittiklerinde anne ve babalarıyla da paylaşacaklar, onlara bu anlamda baskı uygulayacaklar. İnşallah Türkiye’de bu çocuklar okulda net olarak öğrendikleri bilgileri anne ve babalarına da aktarmaları suretiyle , yüzde 90’un üzerinde bir maske kullanımımız var belki de yüzde yüze ulaşacak bu durum, çocuk baskısıyla ve talebiyle ebeveynlerinin de maske kullanımı ve sosyal mesafeye dikkat etme oranları artacak. Bunu öngörüyoruz” dedi.

BEYŞEHİR’DE 1024 ÖĞRENCİ YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLAYACAK…

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk da, Beyşehir’de 21 Eylül’de okulda yüz yüze eğitime başlayacak öğrenci sayınının bin 24 olduğunu vurgulayarak, ilkokul birinci sınıflarında en fazla 7 olacak öğrenci sayısının ana sınıflarında ise en fazla 5 kişi olacak şekilde planlandığını belirtti.

Okullarda yüz yüze eğitim dönemi başlangıcı öncesinde tüm hijyen şartlarının oluşmuş vaziyette olduğunu dile getiren ve eğitim kurumlarının her yönüyle yeni eğitim yılına hazır hale getirildiğini anlatan Konuk, “Okuldaki dezenfektanlar, sıralar, uyarıcı levhalar, bahçelerdeki işaretlemeler ile A’dan Z’ye inşallah tüm haliyle Pazartesiye Beyşehir olarak eğitim camiası olarak hazırız. Öğrencilerimizden her grup haftada bir gün gelecek ve 5 saat eğitim alacak” şeklinde bilgiler verdi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, okullar, yüz, yüze, eğitime, hazır,
Yorumlar
Haber Yazılımı