Haber Detayı
23 Aralık 2019 - Pazartesi 14:19 Bu haber 5281 kez okundu
 
Dijital takograf uygulaması yeniden gözden geçirilmeli
BEYŞEHİR - Beyşehirli nakliyeci ve şoförler dijital takograf uygulamasının yeniden gözden geçirilmesini talep ediyor.
Ekonomi Haberi
Dijital takograf uygulaması yeniden gözden geçirilmeli

BEYŞEHİR - Beyşehirli nakliyeci ve şoförler dijital takograf uygulamasının yeniden gözden geçirilmesini talep ediyor.

Beyşehir Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Faruk Aydın, yaptığı açıklamada, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren uygulamaya geçecek olan dijital takograf takma zorunluluğunun oda olarak yeniden gözden geçirilmesini istediklerini söyledi.

Başkan Aydın, "01 Ocak 2020 itibari ile uygulamaya geçecek olan dijital takograf takma zorunluluğu acilen durdurulmalı. Şoför esnafımız hiç kuşkusuz ekonomik sıkıntı içerisinde ayakta kalmaya çalışıyor. Alınan bu karar şoför esnafının belini bükecek, kıt kanaat geçinen şoför esnafı büyük bir ekonomik sıkıntı ile karşı karşıla kalacak."dedi. Aydın, şunları kaydetti:

"Bu kanunla bize 24 saatte 9 saat araç kullanma zorunluluğu var. Bu durumda her nakliyeci ikinci şoför, hatta bazı uzak mesafeler içinse üçüncü şoför bulundurma zorunluluğu getiriyor. Bu durumu örnekleyecek olursak Beyşehir-İzmir 600 kilometre, Beyşehir İstanbul 700 kilometre mesafede. Her iki yöne de verilen sürede ulaşamıyoruz. İzmir’e giden araç verilen süre içerisinde Selçuk’ta kalıyor. Kalan 75 kilometre için ikinci şoför gerekiyor. İstanbul’a giden araç ise Adapazarı’nda kalıyor. Kalan 157 km için de ikinci şoför gerekiyor. İşte bu durumlarda mağduriyetler başlıyor. Hem yük gönderen, hem de nakliyeci esnafına ikinci, hatta üçüncü şoför bulundurma zorunluluğundan dolayı çeşitli ekonomik maliyetleri de beraberinde getirmektedir. Uygulamaya geçecek olan bu kanunun ülkemiz ekonomisinin gerçekleriyle de örtüşmemektedir. Ekonomik sıkıntı içerisinde ayakta kalmaya çalışan şoför esnafımızın belini bükecek olan bu uygulama camiamızda yeni mağduriyetler yaşanmasına sebep olacağından dolayıdır ki, sayın Bakanımıza sesleniyoruz. Bu kanun uygulamaya geçmemeli. Konunun uzmanları ve uygulayıcıları tarafından tekrar incelenmesi ve ele alınmasını talep ediyoruz” 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Dijital, takograf, uygulaması, yeniden, gözden, geçirilmeli,
Yorumlar
Haber Yazılımı