Haber Detayı
23 Haziran 2017 - Cuma 11:41 Bu haber 6751 kez okundu
 
Fetö'den Kapatılan Yurtta Milletin Çocukları Kalacak
BEYŞEHİR - Beyşehir’de FETÖ/PDY terör örgütüyle bağlantılı olduğu tespit edilen Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan ve Milli Eğitim Bakanlığına devredilen Özel Ömer İncer pansiyon binasının, Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine 112 öğrenci kapasiteli erkek öğrenci pansiyonu olarak bağlandı.
Eğitim-Kültür Haberi
Fetö'den Kapatılan Yurtta Milletin Çocukları Kalacak

BEYŞEHİR - İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk; KHK ile kapatılan pansiyon binasının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce onarım ve bakımı tamamlanarak yeni eğitim öğretim yılında Beyşehir Mesleki  ve Teknik Anadolu Lisesine bağlı olarak hizmet vereceğini kaydetti.

         Konuk; ‘Mesleki ve teknik eğitimin Beyşehir’in gelişimi açısından önemli olduğunu belirten Konuk, "Beyşehir'de yeni sanayi tesisleri kurulmakta. Bize düşen görev ise sanayi sektörüne kalifiyeli eleman yetiştirmek" dedi.

         Konuk, şöyle konuştu: "Bu yıl Mesleki Eğitim Kanununda yeni yapılan düzenlemelerle normal Anadolu liselerinden kontenjanlar düşülerek çocukların meslek liselerine yönlendirilmesi sağlandı. Mesleki eğitim merkezine giden öğrenciler, 4 yıl boyunca haftada 1 veya 2 gün okulda teorik eğitim alacak. Ayrıca 4 veya 5 gün işletmeye giderek beceri eğitimi yapacaklar. Mesleki eğitim gören staj veya tamamlayıcı eğitime devam eden öğrencilere işletme tarafından ücret de ödenecek. Bu çalışmalarla mesleki eğitimin güçlendirilip geliştirilmesi sağlanmaktadır. Biz de Beyşehir’deki okullarımızda mesleki ve teknik eğitime talebi artıracak çalışmaları bu minvalde sürdürmekteyiz.  Bu doğrultuda, Müdürlüğümüze devredilen bu pansiyonu Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesine katıp erkek öğrenci pansiyonu olarak Beyşehir’e kazandırmış olduk. Böylece ilçemizdeki mesleki ve teknik eğitim veren okullarımızı tercih edecek öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını da karşılamış olacağız. Bu vesileyle Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi erkek öğrenci pansiyonunun ilçemiz eğitimine hayırlar getirmesini diliyorum’’ dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Fetö'den, Kapatılan, Yurtta, Milletin, Çocukları, Kalacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı