Haber Detayı
23 Mayıs 2014 - Cuma 20:33 Bu haber 5767 kez okundu
 
Gazilerden tarihe yolculuk
BEYŞEHİR-Beyşehir ve Derebucak ilçelerinde yaşayan gaziler ve şehit yakınları tarihe yolculuk yaptı.
Eğitim-Kültür Haberi
Gazilerden tarihe yolculuk

         BEYŞEHİR-Beyşehir ve Derebucak İlçe Kaymakamlıkları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nın işbirliği ile düzenlenen Çanakkale gezisine katılan gaziler ve şehit yakınları Beyşehir’e dönüş yaptı.
         Türkiye Muharip Gaziler,Şehit, Dul ve Yetimleri Beyşehir Temsilcisi Mehmet Gümüşkan, “Muharip Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Çanakkale Gezisi’ne iki ilçeden toplam 47 şehit yakını ve gazinin katıldığını söyledi.
          Bölgede yaşayan gazi ve şehit yakınlarının uzun zamandır Çanakkale’ye yönelik bir gezi tertip edilmesini beklediklerini vurgulayan Gümüşkan, Beyşehir ve Derebucak Kaymakamlıklarının desteğiyle sağlanan bu imkandan dolayı yetkililere teşekkür etti.
          Bir otobüs dolusu şehit yakını ve gazinin gezi programı kapsamında tarihe yolculuk yaptığını, dönüşte Bursa ilinin de ziyaret edildiğini anlatan Gümüşkan, “Tarihte tankıyla, topuyla, gemisiyle tarihte girilemeyen topraklara gittik. Oradaki o hazzı, maneviyeti yaşadık. İnşallah herkese oralara gidip bu hazzı yaşamak kısmet olur”diye konuştu.
           Beyşehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Müftü Mahallesi Muhtarı Ali Uçar da, kendisinin de mütevelli heyeti içerisinde olması nedeniyle yolculuk yapan isimler arasında yer aldığını vurgulayarak, “Çanakkale gezisine 47 şehit yakını ve gazimiz katıldı. Orada, tüm şehitlerimiz için dualar ettik.”dedi. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİRBeyşehir, Derebucak, ilçelerinde, yaşayan, gaziler, şehit, yakınları, ta
Yorumlar
Haber Yazılımı