Haber Detayı
23 Mayıs 2014 - Cuma 14:15 Bu haber 4739 kez okundu
 
Pazarcılardan Soma'ya dua aşevine yardım
BEYŞEHİR-Beyşehir'de Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için dua eden pazarcılar, ardından aşevi için başlatılan yardım kampanyasına destek verdi.
Ekonomi Haberi
Pazarcılardan Soma'ya dua aşevine yardım

           BEYŞEHİR-Beyşehir Sebzeciler Derneği, Hal İçi'ndeki sebze pazarında Soma'daki maden kazasında yaşamını yitiren işçiler için dua ettirdi. Yapılan duaya Pazaryerinde satış yapan pazarcılar ve vatandaşlar da eşlik etti. Sebze pazarında Beyşehir Sebzeciler Derneği'nin öncülük ettiği yardım kampanyası ile de Beyşehir Göl Feneri Derneği bünyesinde faaliyet gösteren aşevi için yardım tezgahı oluşturuldu. Pazarcı esnafı, ekmek kapısı olan satış için Pazaryerine getirdikleri ürünlerinden bir kısmını oluşturulan yardım tezgahına bağışladı. Satışa sunulan sebze ürünlerinden elde edilen gelirin aşevinden istifade eden muhtaç vatandaşlar için bağışlanacağı belirtildi.
            Beyşehir Göl Feneri Derneği Başkan Yardımcısı Savaş Yılmaz, Beyşehir Sebzeciler Derneği, bizim aşevi faaliyetimize katkıda bulunmak amacıyla böyle bir yardım kampanyası düzenlemiş. Bu tezgahtan elde ettikleri geliri Göl Feneri Derneğimize bağışta bulundukları için kendilerine teşekkür ediyoruz. Üyelerinin kazançlarının bereketli olmasını diliyoruz. Bu tür katkı ve destekleri diğer sivil toplum kuruluşlarından da bekliyoruz" diye konuştu.
            Beyşehir Sebzeciler Derneği Başkan Yardımcısı Selim Haştar da, dernek olarak açtıkları yardım tezgahında üyelerinin gönüllerinden kopan değişik sebze ürünlerini satışa sunduklarını söyledi. Göl Feneri adına yaptıkları satıştan elde edilecek geliri yine bünyesinde aşevi faaliyeti olan derneğe bağışlamayı planladıklarını anlatan Haştar, "Arkadaşlarımız arasında böyle bir organizasyon yaptık. Bu tür yardımlara her zaman açığız" dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİRBeyşehirde, Manisanın, Soma, ilçesinde, yaşanan, maden, faciasında, haya
Yorumlar
Haber Yazılımı