Haber Detayı
23 Mart 2016 - Çarşamba 07:44 Bu haber 4590 kez okundu
 
Orman İşletmesinden 7 Bin Fidan
BEYŞEHİR - Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü, 21-26 Mart Orman Haftası dolayısıyla vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttı.
Yaşam Haberi
Orman İşletmesinden 7 Bin Fidan

BEYŞEHİR - ‘Biz ormanlarımızı atalarımızdan miras almadık, çocuklarımızdan ödünç aldık” sloganıyla yola çıkan Orman İşletme Müdürlüğü, Salı pazarında öğrencilerin ve halka fidan dağıttı. Vatandaşlara 7 bin adet sedir fidanı dağıtıldı.
       Beyşehir Orman İşletme Müdürü Murat Sezen, orman haftası etkinlikleri çerçevesinde Beyşehirli vatandaşlara ücretsiz tüplü sedir fidanı dağıtımı yaptıklarını söyledi.
       F
idan dağıtımında çok sayıda vatandaşa ulaşabilmek için ilçe merkezine Pazar kurulan Salı gününü tercih ettiklerini ve BSA kanalı kenarında pazar alışverişi için gelen vatandaşlara da ücretsiz olarak 7 bin sedir fidanı hediye ettiklerini belirten Sezen, günümüzde ormanın öneminin daha iyi kavranıp anlaşılmaya başlandığını söyledi.
       Sezen, "İlkbahar mevsimi ile birlikte fidan dikim sezonu da başladı. Vatandaşlarımız, bu kendilerine hediye ettiğimiz fidanları arzu ettikleri neresi varsa toprakla buluşturabilir. Zaman zaman vatandaşlarımızdan mezarlıklara ya da kendi bahçelerine dikmek üzere orman fidanı talepleri ile karşılaşıyoruz. Bu yıl bu çerçevede 7 bin fidanı vatandaşlarımıza dağıttık. İnşallah önümüzdeki yıl bu sayının ikiye çıkmasını planlıyoruz. Herkesin elinden geldiğince ağaçlandırma yapması, çocuklarına yeşil ve çevre şuuru aşılaması gerekiyor. Toprakla buluşacak olan bu fidanlar inşallah gelecek nesillere ağaç olarak ulaşacak. Hayatımızın can damarı olan ormanlarımızın korunması ve geliştirilmesi için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir, Orman, İşletme, Müdürlüğü, 2126, Mart, Orman, Haftası, dol
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Orman İşletmesinden 7 Bin Fidan
Orman İşletmesinden 7 Bin Fidan
Orman İşletmesinden 7 Bin Fidan
Orman İşletmesinden 7 Bin Fidan
Orman İşletmesinden 7 Bin Fidan
Yorumlar
Haber Yazılımı