Haber Detayı
03 Şubat 2018 - Cumartesi 09:44 Bu haber 6289 kez okundu
 
Tarihi Alaaddin Camii’nin Doğu Bölümü İbadete Açıldı
Konya’daki en önemli Selçuklu eserlerinden olan Alaaddin Camii’nin doğu kısmı, tamamlanan restorasyon çalışmasının ardından ibadete açıldı.
Güncel Haberi
Tarihi Alaaddin Camii’nin Doğu Bölümü İbadete Açıldı

Konya’nın en büyük ve en eski camilerinden biri olan Alaaddin Camii’nin doğu kısmındaki restorasyon tamamlanırken caminin bu bölümü kılınan Cuma namazı ile ibadete açıldı. Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç ve İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Cuma namazının ardından Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaları inceledi.

        Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, hükümet, belediye ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak Konya’da tarihi eserleri yeniden ayağa kaldırmak için çalıştıklarını belirterek, “Alaaddin Camimiz, Türk – İslam Medeniyeti’nin Anadolu’daki en önemli sultan camisi konumunda. Burada Vakıflar Genel Müdürlüğü koordinasyonu ile restorasyon çalışmaları devam ediyor. Doğu bölümü tamamlandı.

        Diğer kısmı da 2019 sonunda tamamlandığında tamamı açılmış olacak. Alaaddin Tepesi, Türk – İslam Medeniyeti’nin önemli sembollerinden. Alaaddin Tepesi’nin en önemli eseri ise Sultan Alaaddin Camii’dir. Caminin alt kısmında saray kalıntısı, karşısında Kılıçarslan Meydanı var. Burası bizim gözbebeğimiz. Bütün bunlar Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin himayesiyle gerçekleşiyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Tarihi, Alaaddin, Camii’nin, Doğu, Bölümü, İbadete, Açıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı