Haber Detayı
13 Ağustos 2024 - Salı 23:38 Bu haber 21123 kez okundu
 
Beyşehir'de Yaz Kuran Kursu Bitirme Şenliği Düzenlendi
BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Müftülüğü organizesinde hazırlanan programda, öğrencilerimizin hazırladıkları gösteriler, çeşitli etkinlikler ve çocukların doya doya eğleneceği oyun alanlarındaki aktivitelerle tamamlandı.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'de Yaz Kuran Kursu Bitirme Şenliği Düzenlendi

BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Müftülüğü organizesinde hazırlanan programda, öğrencilerimizin hazırladıkları gösteriler, çeşitli etkinlikler ve çocukların doya doya eğleneceği oyun alanlarındaki aktivitelerle tamamlandı. 

Protokol konuşmalarında konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Şaban Kondi: Türkiye’de sadece yaz dönemi Kuran kurslarında 3 milyona yakın okuyan öğrenci bulunduğunu vurgulayarak, “Bu çocuklarımızı bizim Kur’an kurslarımıza, camilerimize, sevgi ve muhabbet yuvalarına gönderen anne ve babalardan Allah razı olsun. Çok teşekkür ediyorum. Camilerimizi sevdiren, Kur’an kurslarımızı adeta sevgi merkezi haline getiren o fedakar din gönüllüsü, din görevlisi hocalarımıza da canı gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Konya İl Müftüsü Ali Öge de, konuşmasında, Konya’da Yaz Kur’an kurslarına devam eden 110 bin öğrenci içerisinde Beyşehir’in de düzenlenen bu etkinlikle yürütülen çalışmalara büyük bir katkı sunduğunu vurgulayarak, “En hayırlı iş, Kur’anla insanları buluşturmaktır. Ben yavrularımızın hepsini alınlarından öpüyorum” diye konuştu.

Beyşehir İlçe Müftüsü Gökhan Becerikli de ilçe genelinde bu yaz döneminde 192 Kur’an kursu sınıfında 3 bin 759 çocuğu misafir ettiklerini belirterek, “Bu çocuklarımızı 4 yaşından 22 yaşına kadar öğreticilerimiz her birisi ile ilgilenerek, duaları ezberleterek, Kur’an öğretmeyi, Kur’an ahlakıyla ahlaklanmayı öğrettiler ve Kur’anın tüm çocuklarımız için bir şifa ve hidayet kaynağı olduğunu göstermeye çalıştılar ”diye konuştu.

Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar ise, her yıl olduğu gibi bu yıl da Diyanet İşleri Başkanlığının belirlediği çerçevede, Beyşehir’de hem camilerde hem de belirlenen okullarda Kur’an Kursları açtıklarını vurgulayarak, “Bu kurslarda sadece Kur’an öğrenme değil, Kur’an öğrenmenin yanında dinimizin özü olan güzel ahlak, insana ve doğaya saygı, Peygamberimizin sünneti, vatan ve millete bağlılık, devlet ve bayrak sevgisi gibi milli ve manevi konular da işlenmiştir” dedi.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, düzenlenen Yaz Kur’an Kursları ile programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Mehteran gösterileri ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda seslendirilen ilahiler, Kur’an Kursu öğrencilerinin gösterileri, düzenlenen yarışmalar yer aldı. Öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken, çekilişlerle sürpriz ödüller de verildi. Öğrenciler, alanda kurulan eğlence parkurunda  gün boyunca doyasıya eğlendi. Program, yemek ikramı ile son buldu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Yaz, Kuran, Kursu, Bitirme, Şenliği, Düzenlendi,
Yorumlar
Haber Yazılımı