Haber Detayı
26 Temmuz 2024 - Cuma 00:49 Bu haber 23656 kez okundu
 
17. Uluslararası Göl Festivali Coşkuyla Başladı
BEYŞEHİR - Beyşehir'de geleneksel hale gelen 17. Uluslararası Beyşehir Göl Festivalinin açılışı, yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Eğitim-Kültür Haberi
17. Uluslararası Göl Festivali Coşkuyla Başladı

BEYŞEHİR - Beyşehir'de geleneksel hale gelen 17. Uluslararası Beyşehir Göl Festivalinin açılışı, yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Festivalde, Ekin Uzunlar’ın sahne performansı büyük ilgi gördü ve Beyşehir’de coşku dolu anlar yaşandı. Sanatçının sahne performansı, festivale katılanlara unutulmaz anlar yaşattı. Bu coşkulu etkinliklerle Beyşehir’in güzellikleri yeniden keşfedildi.

Açılışta konuşma yapan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, şunları söyledi:

“Beyşehir’imizin tanıtılması anlamında büyük değeri olan Göl Festivalimizin tekrarını gerçekleştiriyor olmak benim için büyük mutluluk. Şu anda muhteşem bir kalabalık görüyorum, hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz” dedi.

Beyşehir İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar ise konuşmasında şunları söyledi:

“Bu festivaller kültürel değerlerimizi yaşatmak, toplumsal birlikteliği oluşturmak, aramızdaki kaynaşmayı sağlamak için büyük bir fırsattır. Aynı zamanda Beyşehir'imizin birçok gurbetçisi vardır. İstanbul, İzmir, Ankara başta olmak üzere diğer illerde yaşayanlar ve yurt dışında çalışan vatandaşlarımızın ilçemize gelmeleri, ziyarette bulunmaları ve sıla hasretini dindirmeleri için bir vesiledir bu festival. Çevre il ve ilçelerden hatta yurt dışından festival sebebiyle gelen insanlar Beyşehir turizmine ve tanınmasına da katkı sağlamaktadır. Bu yönüyle de bu festivallerin önemi büyüktür. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde görev alan başta Beyşehir Belediye Başkanı sayın Adil Bayındır’a ve emeği geçen bütün belediye personeline Beyşehir halkı adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşen 17. Uluslararası Beyşehir Göl Festivali 28 Temmuz Pazar gününe kadar misafirlerini ağırlamaya devam edecek.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: 17., Uluslararası, Göl, Festivali, Coşkuyla, Başladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı